Nance Coolen boeken

Nance weet reeds vanaf haar prille jeugd wat ‘Girl Power’ betekent: zeer getalenteerd en bijzonder wilskrachtig besluit Nance al in haar kleutertijd dat ze later een leven in de spotlights wil gaan leiden. De blonde Brabantse is pas veertien als ze met haar vertolking van een Whitney Houston song een modeshow opent. Het zingen gaat haar net zo gemakkelijk af als dansen en presenteren, dus haar doorbraak kan nooit lang op zich laten en wachten.

Deze komt als ze wordt gevraagd om te komen zingen bij Twenty 4 Seven. De dance-formatie slaat internationaal dermate aan, dat Nance al vóór haar twintigste verjaardag niet meer weet waar ze al haar gouden en platina platen moet laten.

Na 13 gouden, 6 platina, 3 dubbel platina platen en zelfs de exportprijs voor best verkopend Nederlands produkt in het buitenland (voor 18 miljoen verkochte geluidsdragers!), besluit Nance haar eigen weg te gaan. Ze lanceert haar solo carrière met de top 10 hit ‘Love Is…’ de titelsong van het gelijknamige jongerenprogramma, waarmee ze in 1995 debuteert als televisiepresentatrice. Hoewel ze met veel plezier voor de camera’s staat, is het succes van de single er mede de oorzaak van dat Nance besluit zich voor de volle honderd procent aan haar muzikale carrière te wijden.

Nance wint datzelfde jaar de allereerste uitgereikte TMF Award als ‘Beste Nederlandse Zangeres’ en volgt ‘Love Is…’ op met top hits als het mede door haarzelf geschreven ‘Big Brother Is Watching You’ en ‘Kiss It’. De baanbrekende en spraakmakende videoclip bij de laatstgenoemde song wordt een ware publieksfavoriet op TMF en wint de TMF Award voor beste Nederlandse videoclip. Het ‘Kiss It’ filmpje bevestigt eens te meer haar reputatie als eigenzinnige en onafhankelijke vrouw, die weet wat ze wil en die daarbij niet bang is om risico’s te nemen.

Ook ‘live’ weet Nance haar publiek keer op keer voor zich te winnen. Zo verzorgt ze het voorprogramma van Peter Andre in de Groningse Martini Hal en het Rotterdamse Ahoy en doet ze een festival met o.a. All Saints, Five en The Backstreet Boys. Eerder al schitterde ze ‘live’ vanaf de middenstip in de Kuip bij de voetbalwedstrijd Feyenoord – Chelsea, en presenteerde ze al zingend viermaal het gerenommeerde Beachpop Festival.

In 1997 debuteert Nance bij haar nieuwe platenmaatschappij BMG met ‘He’s my favourite DJ’. Het is een droomdebuut, want de door Cooly D (Flip Da Scrip) geschreven en geproduceerde song wordt bijzonder enthousiast ontvangen door zowel radiomakers als luisteraars. Nance schrijft zelf het script voor de video, waarin het overigens slecht met haar en de DJ afloopt. TMF vond de clip zo shockerend dat men om een gecensureerde versie vroeg. Eens te meer werd hier duidelijk gemaakt dat Nance de zaken op haar eigen unieke manier aanpakt.

Na ‘He’s my favourite DJ’, die het overigens heel goed in de Franse club-lijsten deed, is het voor Nance tijd om vlak voor het einde van de zomer met een echte zomerhit te komen, met alweer een zeer spraakmakende videoclip. Deze (wederom gecensureerd, omdat er teveel bloot in zat) bevat behalve Nance nog een heel bekend gezicht, namelijk de populaire GTST acteur Ferry Somogyi. De plaat getiteld ‘Miss You’ werd geproduceerd door de in die tijd zeer populaire Duitse dance-act SASH!.

Nance verrast vriend en vijand door in januari 1999 met een Nederlandstalig nummer uit te komen. ‘De Laatste En De Eerste’, dat zij samen met Henk Westbroek opnam, is weer zo’n typisch ‘uit de hand gelopen grap’ verhaal. Henk belde Nance op of zij mee wilde doen aan het Eurovisie Songfestival omdat hij daar een perfect liedje voor had geschreven, hij zei ‘of ik doe het met jou, of helemaal niet!’ Toen Nance te kennen gaf dat het niet echt bij haar paste, wilde Henk het toch graag opnemen voor zijn solo album en al snel werd de plaat het lievelingetje van de diskjockeys, waardoor de plaat alsnog op single werd uitgebracht. Het is voor Nance de tweede keer dat zij Nederlandstalig zingt, al eerder leende zij haar stem met o.a. Marco Borsato, Syb (de Kast) vd Ploeg, Herman Brood en nog velen andere aan de War Child single ‘Voorgoed’. Aan deze opname werkten alle artiesten belangeloos mee voor het War Child project van Bart de Graaf’s BNN. Nance zegt daarover: ‘Dat Nederlandstalig zingen moet je zien als een grap, ik heb helemaal geen intenties om dat vaker te gaan doen. Ik doe dit soort dingen alleen als ik het gewoon leuk vind, of voor een goed doel en om geen enkele andere reden.’

In September ’99 slaat Nance totaal onverwachts weer een andere richting in, door voor de TROS een spelletjes-programma te gaan presenteren. Het programma Rappatongo, dat elke werkdag wordt uitgezonden op TV 2, is een programma waarin bekende Nederlanders zich aan een test onderwerpen hoe spraakbegaafd zij zijn.
Het programma zal maar liefst 200 (!) keer worden uitgezonden. Op de vraag of Nance zich nu alleen op het presenteren blijft richten kan ook zij zelf nog geen antwoord geven, ‘ik vind dit heel leuk om te doen en we zien later wel waar het schip strand’.

In 2000 wordt Nance de vaste presentatrice ven het populaire woordspelletje Lingo. Met dagelijkse rond 1 miljoen kijkers, één van de dichtst bekeken amusementsprogramma’s op de Nederlandse televisie.

Tussen haar dagelijkse televisiewerk door, neemt Nance in 2002 in Oslo de speciaal voor haar geschreven single ‘If U Wanna Dance’ op. Deze typische en eigentijdse r&b-track, laat een vocaal zéér volwassen Nance horen en wordt meteen haar laatste opname.

Haar werkzaamheden als zangeres zijn niet meer te combineren met haar presentatiewerk. Hiermee maakt zij, naast Lingo, de tijd vrij voor televisieprogramma’s als het succesvolle muziekprogramma ‘De Notenclub’ ‘Het Tros Muziekfeest’ en het ‘Nationale Songfestival’.

In september 2005 maakt Nance de overstap van de publieke naar de commerciële omroep. Bij SBS6 begint ze haar werkzaamheden met de presentaties van ‘Shownieuws’ en het verbouw- en verhuisprogramma ‘Stay or Go’, een regelrechte kijkcijferhit die in het voorjaar van 2006 een vervolg kent. Daarnaast zal Nance dit jaar tevens te bewonderen zijn in ‘Retourtje Geluk’ een wekelijkse reeks van 8 afleveringen waarin mensen op zoek gaan naar oude- en nieuwe liefdes.

Nance Coolen boeken

Voor prijzen het inhuren van Nance Coolen kunt u direct een offerte aanvragen. U kunt ook contact opnemen om de beschikbaarheid te checken of eventuele vragen te stellen.

Offerte aanvragen Beschikbaarheid checken

Terug naar het overzicht

Tags: artiestenbureau Nance Coolen, artiestenburo Nance Coolen, boekingen Nance Coolen, boekingskantoor Nance Coolen, prijs Nance Coolen, Nance Coolen boeken, Nance Coolen huren, Nance Coolen inhuren, Nance Coolen kosten