Patricia Paay boeken

Patricia Paay boeken: 1962 De twaalfjarige Rotterdamse Patricia Paay volgt piano- en balletlessen. 1965 Patricia debuteert als nachtclub-zangeres in het jazz-orkest van haar vader The Evergreens. Ze vormt haar eigen backinggroep met zusje Yvonne Paay en Anita Meyer, dat uitgroeit tot een van de meest gevraagde begeleidingsgroepjes. 1966 Met een kersvers platencontract op zak debuteert ze op TV tijdens de allereerste televisie-avond van de nieuwbakken omroep TROS met een programma van 20 minuten, Patricia Zingt. Ze gaat op een cruise naar Amerika, de Bahama’s en Bermuda.

1967 De single Je bent Niet Hip wordt in augustus een grote hit voor de zeventienjarige Patricia. Daarna volgen tournees door Nederland, België en Duitsland. Ook maakt ze deel uit van de Nederlandse afvaardiging voor het vermaarde Knokke Songfestival.
1968 Er volgt een aantal Nederlandstalige singles die weinig succes hebben.
1970 Ook een terugkeer naar het Engelstalig repertoire en enkele singles onder de pseudoniemen Honey Bee en Ivy Christie brengen niet het verlangde resultaat. Paay legt zich toe op sessiewerk voor o.a. Golden Earring, Tee Set en The Cats, zingt reclamespotjes in en werkt als stand-in voor sterretjes zonder stem.
1971 Paay richt haar eigen groep Himalaya op.

1973 Himalya gaat over in de groep Heart en haalt in oktober de tipparade met de single Hang On.
1974 Heart’s volgende single Lovemaker wordt in juli een hit, maar Paay prefereert een solo-carrière boven het zingen in een groep.
1975 Heart gaat verder als Limousine en Paay maakt het album Beam Of Light, geproduceerd door zwager Steve Harley.
1976 Alhoewel Beam Of Light niet het gewenste succes oplevert, doen haar singles dat wel, inhakend op de discorage die midden jaren zeventig de kop op steekt. De singles Someday My Prince Will Come en Now worden grote hits.
1977 In januari scoort Paay haar grootste en tevens meest bekende hit met Who’s That Lady With My Man. Ook Livin’ Without You doet het in november erg goed. Eind december scoort zus Yvonne Keeley met Scott Fitzgerald een monsterhit met If I Had Words dat wekenlang in de hitparade blijft staan
1978 De single Malibu wordt in november een hit.
1979 Een duet met Jacques Kloes, You Make It Allright, wordt in september een hit en het duo wint de jaarlijkse prijs voor de beste Nederlandse productie.
1980 Begin jaren tachtig volgen een aantal kleine succesjes.
1982 Met Tomorrow is Patricia weer terug in de top 10.
1983 Samen met hun moeder brengen Paay en Keeley een hommage aan de Andrew Sisters, toepasselijk gestoken in jaren veertig mantelpakjes. Het nummer, Stars On 45 Proudly Presents, stoomt in juni door naar de eerste plaats van de hitparade. De Star Sisters is een langlopend project van producer Jaap Eggermont die medleys samenstelt van oude sterren waaronder The Beatles. De Star Sisters gaan door met zangeres Sylvana van Veen, die later vervangen wordt door Ingrid Ferdinandus. In de volgende jaren scoren de Star Sisters een aantal kleine hits met eigen nummers.

1987 Paay haalt de tipparade met haar solo-single Stop Me. Wegens het afnemende succes zijn de Star Sisters inmiddels ter ziele gegaan. Keeley vindt werk bij het radiostation Cable One.
1992 Het Nederlandstalige De Wereld, een duet met Rob De Nijs, haalt de tipparade. Daarna vertrekt Patricia naar New York met haar partner Adam Curry, die een baan aangeboden krijgt bij het tv-station MTV.
1999 Paay en Adam Curry komen terug uit de Verenigde Staten om zich te vestigen in Amsterdam. Wanneer het blad Blvd het woonadres van de twee publiceert eist het paar een ton schadevergoeding. De claim wordt afgewezen.

U kunt via deze website alle bekende en onbekende presentatrices boeken. Wilt u weten wat deze presentatrice of spreker kost voor een aandeel op uw evenement? Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Patricia Paay boeken

Voor prijzen het inhuren van Patricia Paay kunt u direct een offerte aanvragen. U kunt ook contact opnemen om de beschikbaarheid te checken of eventuele vragen te stellen.

Offerte aanvragen Beschikbaarheid checken

Terug naar het overzicht

Tags: artiestenbureau Patricia Paay, artiestenburo Patricia Paay, boekingen Patricia Paay, boekingskantoor Patricia Paay, prijs Patricia Paay, Patricia Paay boeken, Patricia Paay huren, Patricia Paay inhuren, Patricia Paay kosten