Marijke Schipper boeken

De eerste creatieve opleiding volgt ze bij de Amsterdamse Grafische School. Deze doorloopt zij zo succesvol dat zij vervolgens wordt gevraagd om ook de opleiding reclamevormgeving te volgen. Nadat ze ook deze opleiding succesvol heeft afgesloten besluit ze een opleiding aan de Kunstacademie Rietveld te volgen.
Na haar opleiding wordt Marijke gevraagd om mee te werken achter de schermen bij de musical ‘Cats’ in Carre, hiervoor doet zij de kleding. Daarna doet Marijke twee jaar lang kleding, produktie en rekwisieten bij de rondreizende voorstelling ‘Scherzo’ van Mini & Maxi.
In 1995 wordt Marijke setdresser bij Goede Tijden, Slechte Tijden.
Een aantal jaar is zij verantwoordelijk voor de grote lijnen tot de kleinste details op de set waarmee ze heel veel stylingervaring opdoet.
Met deze opgedane kennis en ervaring komt Marijke in 1997 bij Uitgeverij Sanoma terecht.
Hier gaat zij enthousiast aan de slag als interieurstyliste voor diverse (woon)bladen zoals 101 Woonideeen en Ariadne at home. Later werkt zij vast als styliste bij Margriet.
Aangezien Marijke zich verder wil ontwikkelen besluit Marijke om als zelfstandige interieurontwerpster verder te gaan. In 1998 wordt Marijke benaderd om in samenwerking met Jan des Bouvrie diverse metamorfoses te stylen voor het populaire televisieprogramma TV Woonmagazine bij Veronica. Marijke zegt meteen ‘ja’ en legt hier de basis voor haar verdere televisie werkzaamheden.

In 2003 wordt Marijke uitgekozen als interieurstyliste voor het nieuw op te starten programma SamenWonen met Erik van der Hoff bij Net 5. Hierin krijgen stellen die gaan samenwonen een nieuw interieur. Centraal staat het samenbrengen van 2 heel verschillende interieurstijlen. De functie van Marijke hierin is om deze twee stijlen samen te brengen tot een mooi passend geheel. Dit doet zij zo goed dat zij alle vijf seizoenen SamenWonen op haar naam heeft staan. In September 2006 begint Marijke met een nieuw seizoen van SamenWonen.
Ook is zij jurylid in het populaire Net5 programma Het Blok en werkt zij eind 2006
mee aan het nieuwe programma ‘Stijlloos’ op Net 5.
Vanaf 2004 werkt Marijke achter de schermen mee aan programma Eigen Huis en Tuin en ontwerp zij diverse mini-series. Dit seizoen is Marijke daar ook in beeld te zien geweest als gastontwerper van een Dudokzolderkamer.

Uitgeverij Kosmos vraagt Marijke in 2007 een boek over interieurvormgeving te schrijven. In april 2008 verschijnt het eerste boek van Marijke: Mijn huis! Haar boek geeft antwoord op vragen van stellen die gaan samenwonen of gezinnen met interieurproblemen. De inspiratie voor dit boek heeft Marijke gehaald uit haar eigen ervaringen. Die variëren van de Net5 woonprogramma’s waaraan zij meewerkt, tot haar werkzaamheden voor de grote woonbladen en tot het inrichten van talloze particulieren projecten. Van Mijn Huis! ligt binnen 5 maanden een tweede druk in de winkel.
Na dit succes verschijnt half oktober 2008 het tweede boek van Marijke: Ruimte voor Kids.
Een boek over wonen van 0-12 jaar. In het boek worden de woonwensen van kinderen geïnventariseerd en sfeervolle oplossingen gegeven die prima passen in een eigentijds interieur. Van babykamer tot tienerkamer en alle perioden daartussen krijgen de aandacht.
Als zelfstandig ontwerpster verzorgt ze de meest uiteenlopende opdrachten: van het ontwerpen van winkels, het restylen van kantoorpanden tot het geven van particulier kleur- en interieuradvies overal in het land. Deze afwisseling maakt het ondernemerschap voor Marijke extra leuk.

U kunt via deze website alle bekende en onbekende presentatrices boeken. Wilt u weten wat deze presentatrice of spreker kost voor een aandeel op uw evenement? Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Marijke Schipper boeken

Voor prijzen het inhuren van Marijke Schipper kunt u direct een offerte aanvragen. U kunt ook contact opnemen om de beschikbaarheid te checken of eventuele vragen te stellen.

Offerte aanvragen Beschikbaarheid checken

Terug naar het overzicht

Tags: artiestenbureau Marijke Schipper, artiestenburo Marijke Schipper, boekingen Marijke Schipper, boekingskantoor Marijke Schipper, prijs Marijke Schipper, Marijke Schipper boeken, Marijke Schipper huren, Marijke Schipper inhuren, Marijke Schipper kosten