Birgit Schuurman boeken

Met haar verrassende debuut album ‘Few Like Me’ in 2001 heeft Birgit (26) zichzelf op de kaart gezet. Dit album heeft alle vooroordelen, die men over Birgit maar kon verzinnen, met één grote zwaai van tafel geveegd!

Haar singles ‘I Know’, ‘Few Like you’ en ‘Lover’ waren charthits in Nederland. De single ‘I Know’ belandde zelfs regelrecht in de Top 10, dit succes bezorgde Birgit veel optredens op de grote festivals. In 2002 was Birgit drie keer genomineerd voor een TMF-Award in de categorieën: Beste Zangeres, Beste Single en Beste Videoclip. In datzelfde jaar was ze ook twee keer genomineerd voor de Edison Award, dit keer in de categorieën: Beste Zangeres en Beste Album.

Birgit maakt rock georiënteerde popmuziek, schrijft de meeste van haar songs zelf en ze treedt altijd live op met haar band. Alsof dat nog niet genoeg is, schrijft ze de scripts voor haar videoclips en houdt ze zich bezig met het artwork en andere creatieve uitingen -zoals haar website. Kortom Birgit weet wat ze wilt!

Na een periode van nieuwe songs schrijven, bracht Birgit de single ‘Everybody Wants to be’ uit. De track is opgenomen, gecomponeerd en geproduceerd in Londen door Jez Coad, Richard Reid, Jon Kingsley Hall en George Stewart. De laatste twee werkten o.a. met Kim Wilde en the Shamen en recentelijk nog met Candy Dulfer. Van de single verscheen deze keer ook een remix, van de hand van Ronald van Gelderen die we kennen van zijn remixen voor o.a. Tiësto en Ferry Corsten.

Sticky Tales is de opvolger van haar succesvolle debuut-album ‘Few Like Me’. Het nieuwe album ligt in november 2005 in de winkels en wordt in eigen beheer uitgebracht onder het label BirgitMusic. ‘Hardrocking Diva’ is de eerste single van het album en bevat een dubbele A-kant. De single wordt zowel in het Engels als in het Chinees uitgebracht met bijbehorende videoclips. De producers van het album, Jeroen Hengst en Niels Zuiderhoek, zijn geen vreemden in de muziekwereld. Samen waren zij verantwoordelijk voor de mega-hit Banghra Knights van Husan.

Zingen is haar grote passie, maar acteren kan Birgit ook. Ze heeft met o.a. Michiel Huisman een rol gespeeld in de film Floris, ze heeft op de planken gestaan met de musical De Jantjes en onlangs was Birgit te zien in de serie Lieve Lust bij Talpa. Ook presenteren behoort tot een van de talenten die Birgit bezit.

Birgit heeft haar medewerking verleend aan het literaire fotoboek Heldinnen, waarvoor Ronald Giphart de teksten schreef en Eric van der Elsen verantwoordelijk was voor de fotografie. Ondanks haar jonge leeftijd is er nu ook een boek over Birgit geschreven, met de titel Naar de top. Dit boek beschrijft haar leven tot nu toe.

Birgit Schuurman boeken

Voor prijzen het inhuren van Birgit Schuurman kunt u direct een offerte aanvragen. U kunt ook contact opnemen om de beschikbaarheid te checken of eventuele vragen te stellen.

Offerte aanvragen Beschikbaarheid checken

Terug naar het overzicht

Tags: artiestenbureau Birgit Schuurman, artiestenburo Birgit Schuurman, boekingen Birgit Schuurman, boekingskantoor Birgit Schuurman, prijs Birgit Schuurman, Birgit Schuurman boeken, Birgit Schuurman huren, Birgit Schuurman inhuren, Birgit Schuurman kosten