Annemarie van Gaal boeken

Annemarie heeft van 1990 tot 2000 in Moskou gewoond waar zij de grootste uitgeverij van Rusland heeft opgericht en geleid, samen met haar zakelijk partner Derk Sauer.

In 1990 werd zij uitgezonden door de VNU om in Moskou een joint venture van VNU te leiden. Gorbachov was net aan het bewind gekomen en als 27-jarige alleenstaande moeder met een zoon van zes jaar pakte ze deze kans en verhuisde naar Moskou. VNU hield het na anderhalf jaar voor gezien in Rusland, maar Annemarie van Gaal zag kansen om in Rusland een grote uitgeverij te starten. In maart 1992 richtte zij, samen met haar compagnon Derk Sauer, Independent Media op. Beiden verkochten hun huis in Nederland en met dat geld en wat geld van vier vrienden in Nederland richtten zij Independent Media op.

Rusland is een land waar op het eerste gezicht niets kan. Zeventig jaar communisme hebben hun sporen achtergelaten bij de Russische bevolking en in de bureaucratische systemen. In een tijd waarin miljoeneninvesteringen van buitenlandse multinationals in Rusland verdwenen als ´sneeuw voor de zon´ en bijna ieder Westers bedrijf Rusland angstvallig meed, floreerde Independent Media. Met weinig ervaring, maar des te meer doorzettingsvermogen, creativiteit, doortastendheid en vooral onconventioneel zakendoen groeide Independent Media uit tot marktleider op het gebied van consumentenbladen en vakbladen. In 1992 begon Independent Media met 15 werknemers en een omzet van USD 1,5 miljoen. Binnen vijf jaar was het een uitgeverij met zo´n 20 kranten- en tijdschriftentitels, ruim 700 werknemers en een omzet van ruim USD 61 miljoen in 1997. Om sneller te kunnen groeien ging Independent Media allianties aan met internationale mediabedrijven en bemachtigde zo de Russische uitgeefrechten van wereldwijde succestitels (zoals Cosmopolitan, FHM en Men´s Health). Voorbeelden van kranten die Independent Media uitgeeft zijn ´The Moscow Times´ en ´Vedomosti´ (de belangrijkste zakenkrant in Rusland, die Independent Media in joint venture uitgeeft met de Financial Times en The Wall Street Journal). Dat de groei niet vanzelf ging mag duidelijk zijn; corruptie, extreme bureaucratie, cultuurverschillen, armoedige omstandigheden en economische terugslagen (onder andere de bankencrisis in 1998) maken dat geen dag saai was.

In 1998 koopt VNU uiteindelijk een minderheidsbelang in Independent Media. Annemarie van Gaal besluit om in 2000 terug naar Nederland te gaan vanwege de schoolopleiding van haar oudste zoon. Sinds haar terugkomst in Nederland is zij actief met haar eigen uitgeverij (me bladen als AM Magazine en Catherine). Daarnaast is zij investeerder in bedrijven in binnen- en buitenland. Zij is bekend van televisie optredens in diverse programma’s o.a. als ‘dragon’ in het KRO programma ‘Dragon’s Den’ en presenteert het NCRV programma ‘Ten Einde Raad’. Door haar wereldwijde ervaring kent ze de internationale zakenwereld als geen ander en heeft ze een feilloos gevoel ontwikkeld, waarom het ene bedrijf succesvol is en het andere bedrijf niet. Ze vertelt haar verhaal persoonlijk en bevlogen, als een ´spannend meisjesboek´.

Annemarie van Gaal boeken

Voor prijzen het inhuren van Annemarie van Gaal kunt u direct een offerte aanvragen. U kunt ook contact opnemen om de beschikbaarheid te checken of eventuele vragen te stellen.

Offerte aanvragen Beschikbaarheid checken

Terug naar het overzicht

Tags: artiestenbureau Annemarie van Gaal, artiestenburo Annemarie van Gaal, boekingen Annemarie van Gaal, boekingskantoor Annemarie van Gaal, prijs Annemarie van Gaal, Annemarie van Gaal boeken, Annemarie van Gaal huren, Annemarie van Gaal inhuren, Annemarie van Gaal kosten